Naše Vánoce 2013 - 2017

Krásný večer všem,
Snažím se  tu dostat do vánoční nálady a říkala jsme si, že by bylo fajn si připomenout ty Vánoce, které jsme zažili v posledních letech a dokonce je máme i  zdokumentované :)



První vánoce jen mi dva - Olomouc 2013

Když jsme spolu po škole začali konečně bydlet,  tak to jak spolu strávíme Vánoce bylo na pořadu dne už od  září.  Samozřejmě jako velká holka a velkej kluk jsme nechtěli trapně trávit Štědrý den s rodiči, ale oslavit ho jen sami spolu a děsně dospěle.

No, taťka dovezl strom, babičky napekly cukroví a mamka mi udělala bramborový salát, což trochu sráželo  to naše  dospělý a samostatný žití. Ovšem úspěšně jsme se vypořádali se zasazením stromečku do stojanu (  postačila nám k tomu jen hodina a půl, obrovskej nůž na maso a  co si tak pamatuji tak i menší výměna názorů!:))
No shrnula bych to asi tak, že večer to byl krásnej,  akorát drahouš  v 21:00 tvrdě usnul a spal až do rána!:D Asi ho zmohl ten stromeček!




Vánoce v Dublinu 2015

První Vánoce v Dublinu  stály za starou belu, takže  to přeskočme hned k těm druhým ♥

Naše druhé Vánoce v Dublinu byly super!
 I když jsme v tu chvíli bydleli se šílenou Číňankou, tak Štědrý den jsme strávili s našimi dalšími a relativně normálními spolubydlícími. Říkám relativně, protože Lisa je docela bručoun a Isla si zase žije v tom  svém světě.

Začalo to hned   ráno, když nám Isla začala bušit na dveře, že potřebuje  vyfotit nějakou vánoční fotku, protože jinak nebude lidem moc popřát  Merry Christmas na facebooku, což by byla dozajista velká tragédie. Když  už jsme úspěšně do fotili, tak jsme si dali s drahoušem výbornou snídani a pak se celý den váleli v posteli, jedli cukroví a koukali na pohádky.
A  večer jsme se pustili do porcování kapra. No co si budeme, moc jsme se z něho nenajedli, protože už tak byl malý a po naší řezničině z něho už  moc nezbylo. No ale tak jsme to vykompenzovali vínem, spoustou vína!:D







Vánoce naruby - Nový Zéland, Nelson 2016

O rok později, o více než 18 000 kilometrů dál a  s 25 stupňovým rozdílem jsme oslavili Vánoce v Nelsonu. A i když jsme neměli kapra, venku bylo vedro a místo svařáku jsme  si dali zmrzlinu, tak to byli jedny z nejkrásnějších Vánoc a já na ně hrozně ráda vzpomínám.

Po třech měsících  bydlení v autě jsme pronajali mini apartmán a cítili se jak králové!:D Na snídani jsme si dali ty nejlepší muffiny z Countdownu ( nad  jejich ztrátou roním slzy doteď), šli se projít na vánoční trhy, dali si výbornou rybízovou zmrzlinu   a pak se šli jen tak plácat po pláži.

Navečer jsme se vrátili domů a  zatáhli  závěsy aby jsme si mohli představovat že venku je tma jak v pytli, udělali jsme si vánoční večeři, místo cukroví upekli čokoládový dort a koukali na Sám doma a Lásku nebeskou. A i když mi to  pár dní předtím přišlo neuvěřitelný, tak vánoční nálada se vyšplhala na level milión! Přiznám se, že se mi teď hodně zastesklo!








Po třech letech Vánoce doma s rodinou - 2017

Minulý rok jsme měli od Vánoc hodně vysoké očekávání. Přeci jen jsme se vrátili  domů po víc jak 14 měsících a byli hrozně natěšení jak budeme trávit se všemi čas. No přiznám se, že ten měsíc bydlení s rodiči byl velký záhul pro obě strany, ale i tak jsme si svátky opravdu užili a  štědrovečerní večeře jsme měli rovnou dvě v ten samý den! A večer jsme koukali na Pelíšky,no  neber to!






No a tenhle rok doufáme, že  budeme mít stejně hezké Vánoce  jako ty loňské, protože už jsme z toho děsně dospělého módu vyrostli a je fajn   trávit čas s rodinou!:)) Občas!:D

A co vy, těšíte se na  Vánoce?A jak je slavíte vy?:)

Gabi

1 komentář:

  1. To je fascinující, jak moc jiné jsou Vánoce, když je člověk slaví sám jen s partnerem a když je slaví s rodinou. A ve vašme případě ještě ke všemu na jiných místech světa.
    Já jsem věrná rodině (i proto, že nemám přítele :D ) a každý rom držím zlaté prasátko a těším se na večeři a dárečky a pohádky a hlavně ty Pelíšky! :D

    Gabux

    OdpovědětVymazat